Dizajn

sheshnjakNakon dugogodišnjeg korištenja DHTML-a za izradu web stranica i klasičnog koda u tekstualnom editoru Notepad2 došlo je vrijeme za moderniji CMS sustav. Kao i većinu suvremenih stranica, i ove pogoni WordPress. Procjenjuje se da oko 17% (preko 60 milijuna web stranica) današnjih web stranica koristi baš WordPress kao CMS. Stara verzija mojih osobnih stranica dostupna je na GitHub repozitoriju.

Ostale moje stranice

zzuumMala zadarska turistička agencija www.zzuum.com je već imala vrlo dobro napravljen web u WordPressu koji je trebalo optimizirati i prilagoditi zbog novih verzija dodataka. Rezultat je brža stranica, bolje prilagođena mobilnim uređajima i olakšano dodavanje sadržaja na stranicu (back-end).

vacationhousemarinaKuća za odmor Marina je drugi projekt u WordPressu. Na ovom projektu sam iskoristio prednosti koje puža ovakva platforma. Jednostavno dodavanje modula za rezervaciju smještaja, foto galerija i sličnih stvari štedi vrijeme i živce a konačni rezultat je robustan odmah pri pokretanju bez puno vremena uloženog u debugiranje. Automatsko prilagođavanje prikazu na mobilnim uređajima je također važna stavka. Nakon ovog projekta definitivno sam odlučio da ću svoj web također prebaciti na WordPress CMS.

apartmanieugenpedisicApartmani Eugen Pedisić se nalaze iznad plaže u Turnju u blizini centra mjesta. Ovo je bio moj prvi projekt odrađen u WordPressu i moram priznati da CMS funkcionira odlično i kao platforma za male web stranice sa relativno malim sadržajem koji se ne mijenja često. Proces dizajniranja je sada promijenjen, i uglavnom se svodi na odabir odgovarajuće teme i postavljanje sitnih detalja na svoje mjesto. Izrada kvalitetnih web stranica je brža nego prije, a dodavanje novog sadržaja ili izmjena starog postaje jednostavna. Još je samo pitanje koliko problematično će se pokazati ažuriranje WordPressa. Stranica je izrađena u veljači 2012. a u međuvremenu je ugašena.

delfin-turanjUgostiteljski obrt Delfin, Turanj oglašava svoje apartmane i auto kamp u Turnju. Vlasnici su Jerko i Ema Jačan, mladi bračni par koji već ima iskustva u ugostiteljstvu, a lokacija kuće garantira tihi i ugodni odmor u blizini centra mjesta i plaže. Stranice su se nalazile na domeni www.delfin-turanj.hr i objavljene su u kolovozu 2010. a trenutno više nisu aktivne. Link iz ovoga članka vodi na zadnju aktualnu verziju koja je bila dostupna prije isteka hostinga (stranica nije dostupna na originalnoj domeni, ovaj link vodi na GitHub repozitorij).

dalmacija-ribolovDalmacija ribolov, d.o.o.se bavi ulovom i prodajom sitne plave ribe, prvenstveno srdele i inćuna. Većina ulova se koristi kao hrana za tune u uzgajalištu Jadran tune, a ostatak se plasira na tržište za preradu. Dalmacija ribolov je jedan od suvlasnika Jadran tune. Domena stranice je bila www.dalmacija-ribolov.hr i objavljena je u lipnju 2010. godine, a trenutno više nije aktivna. Link iz ovoga članka vodi na zadnju aktualnu verziju koja je bila dostupna prije isteka hostinga (stranica nije dostupna na originalnoj domeni, ovaj link vodi na moj backup spremljen na Dropbox server).

jadran-tunaJadran tuna, d.o.o. za marikulturu i trgovinu je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznika tune, uglavnom na japansko tržište. Bave se ulovom, uzgojem i prodajom plavoperajne tune. Stranica koju sam izradio za njih sadrži informacije o firmi, proizvodnji i njihovoj ribarskoj floti, a nalazi se na www.jadran-tuna.hr. Osim toga, sadrži zanimljiv tekst o jednoj od fascinantnih ribljih vrsta i vrlo efektne podvodne fotografije koje su uklopljene u dizajn stranice. Izrađena je tijekom listopada 2009.

apartmani-puntaMoj slijedeći projekt je bila također turistička stranica, izrađena za mladu obitelj iz Pakoštana koja je odlučila svoje apartmane oglašavati na webu. Stranice se nalaze na GitHub repozitoriju, a izrada je dovršena u ožujku 2007.

apartmani-danaPrve komercijalne stranice koje sam izradio možete pogledati na GitHub repozitoriju. Radi se o turističkim stranicama obitelji Pedisić iz Turnja, koja se već dugo bavi turizmom i željela je proširiti svoju prisutnost oglašavanjem na Internetu. Stranica je bila gotova u ožujku 2006, a njihovo iskustvo je bilo vrlo pozitivno: već mjesec dana nakon objave stranica imali su toliko rezervacija da im se izrada stranica isplatila. Druga sezona nakon objave stranica donijela je neočekivano dobre rezultate – 80% gostiju je za apartmane doznalo preko ovih stranica. U međuvremenu je stranica kompletno obnovljena i prebačena na WordPress.

vkcroatiaMoj prvi projekt na Internetu je započet 2003. godine. Radi se o stranicama lokalnog kluba u kojem sam trenirao vaterpolo i kojem i sad pokušavam pomoći koliko mogu.
Stara (prva) verzija stranice se nalazi na adresi GitHub repozitoriju. Ako je posjetite, imajte na umu da je izrađena u vrijeme kada su na računalima prevladavale rezolucije 800×600 i 1024×768 i zloglasne dominacije Internet Explorera.

vkCROATIAredizajnU ljeto 2007. obnovio sam dizajn ovih stranica, uglavnom zbog preglednosti sadržaja i da dodam malo moderniji duh stranicama svoga prvog projekta zbog kojeg sam zavolio web dizajn i puno naučio. Osim toga, nakon tri godine zbog tehnološke smjene monitora sa CRT na LCD porasla je rezolucija i redovi teksta na starim stranicama su postajali sve duži i teže čitljivi.

Pred ljeto 2012. cijeli site je prebačen na WordPress CMS bez izmjene dizajna i funkcionira jako dobro. CMS nam je omogućio da više autora sudjeluje u stvaranju sadržaja, a uz to je moguće i dodati sadržaj u hodu s mobitela. Nakon uvođenja imali smo vijest o rezultatu i kratak sažetak za sve utakmice u sezoni. Novi autori su jako brzo i bez uputa počeli koristiti CMS sustav.

Izrada vašeg weba

Ako vam se sviđa dizajn ovih stranica, ili me želite angažirati za izradu web stranica pogledajte u tekstu iznad stranice koje sam do sada izradio. U slučaju da ste zainteresirani za izradu weba, mogu vam ponuditi brzu izradu stranica koje će imati dizajn prilagođen namjeni stranice, pomoć pri registraciji domene i postavljanju stranica na server. Ako bi se radilo o osobnim stranicama ili stranicama sa turističkom ponudom moguće je besplatno registrirati TLD .hr domenu, a s obzirom na to da se današnje cijene servera za smještaj stranica kreću ispod 50 kn godišnje možete računati na punu uslugu po vrlo prihvatljivoj cijeni. Ako ste zainteresirani, slobodno pošaljite bilo kakva pitanja na tomislav.dekovic@gmail.com ili na GSM: 098 642 713.

Osim cjelokupne izrade weba mogu vam ponuditi i redizajn već postojećih (a zastarjelih) stranica. S obzirom na to da su stranice sa turističkom ponudom u Hrvatskoj većinom rađene na brzinu i sve su skoro identične (u prijevodu: jako loše), mislim da takve stranice rade antireklamu svojim oglašivačima: posjetitelj takvih stranica vlasnika podsvjesno doživljava kao traljavu osobu bez osobite brige za dojam koji ostavlja i usluge koje nudi putem Interneta.

Što se tiče sadržaja samih stranica ja mogu napisati tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku (bez potrebe lektoriranja tekstova jer znam č&ć i ije&je ;-) , grafiku na stranicama, a ako je potrebno mogu i izraditi fotografije potrebne za prezentaciju sadržaja.

Tehnologije

kodiranje / programiranje .:. HTML (DHTML)
.:.
CSS
.:.
Javascript
.:.
PHP
.:.
SVG
skriptiranje / animacija .:.
jQuery
.:.
AngularJS
CMS .:.
WordPress

Grafički dizajn

Ako trebate novi vizualni identitet ili novi logo pošaljite mi e-mail (sa natuknicama o čemu se točno radi), možda će Vam se svidjeti neki od mojih prijedloga.

U slučaju da Vam treba grafička priprema za reklame, letke, cjenike, prospekte, uputstva za upotrebu nekog proizvoda i sl. možete mi se obratiti na e-mail.

Ovo su neki od mojih dosadašnjih radova:

Grbovi

Kalendari

kalendar2004
džepni kalendar VK Croatia Turanj 2004

 

kalendar2005
džepni kalendar 2005

 

kalendar2006
džepni kalendar VK Croatia Turanj 2006

Posjetnice

 

posjetnica-marina
posjetnica

posjetnica-silva
posjetnica napravljena za krojački obrt Silva

 

posjetnica-vid
turistička posjetnica