Dizajn

sheshnjakNakon dugogodišnjeg korištenja DHTML-a za izradu web stranica i klasičnog koda u tekstualnom editoru Notepad2 došlo je vrijeme za moderniji CMS sustav. Kao i većinu suvremenih stranica, i ove pogoni WordPress. Procjenjuje se da oko 17% (preko 60 milijuna web stranica) današnjih web stranica koristi baš WordPress kao CMS. Stara verzija mojih osobnih stranica dostupna je na GitHub repozitoriju.

Ostale moje stranice

Pelagos net farma bavi se uzgojem tune, te ulovom i preradom sitne plave ribe. Plava riba osim prerade služi i kao hrana u uzgajalištu tuna. Tuna se već tradicionalno izvozi na japansko tržište, a plava riba iz prerade se plasira na domaće i strana tržišta.

Uzgajalište tuna se nalazi pored otočića Balabra u žutsko-sitskom arhipelagu (pored Kornata), a sjedište i logistički centar u zadarskoj teretnoj luci Gaženica.

zzuumZadarska turistička agencija www.zzuum.com je već imala vrlo dobro napravljen web u WordPressu koji je trebalo optimizirati i prilagoditi zbog novih verzija dodataka. Rezultat je brža stranica, bolje prilagođena mobilnim uređajima i olakšano dodavanje sadržaja na stranicu (back-end). Također, optimirani su multimedijski sadržaji kako bi se ubrzao rad na mobilnim platformama.

jadran-tunaJadran tuna, d.o.o. za marikulturu i trgovinu je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznika tune, uglavnom na japansko tržište. Bave se ulovom, uzgojem i prodajom plavoperajne tune. Stranica koju sam izradio za njih sadrži informacije o firmi, proizvodnji i njihovoj ribarskoj floti, a nalazi se na www.jadran-tuna.hr. Osim toga, sadrži zanimljiv tekst o jednoj od fascinantnih ribljih vrsta i vrlo efektne podvodne fotografije koje su uklopljene u dizajn stranice. Izrađena je tijekom listopada 2009, a na WordPress je prebačena 2017.

vkcroatiaMoj prvi projekt na Internetu je započet 2003. godine. Radi se o stranicama lokalnog kluba u kojem sam trenirao vaterpolo i kojem i sad pokušavam pomoći koliko mogu.
Stara (prva) verzija stranice se nalazi na adresi GitHub repozitoriju. Ako je posjetite, imajte na umu da je izrađena u vrijeme kada su na računalima prevladavale rezolucije 800×600 i 1024×768 i zloglasne dominacije Internet Explorera.

vkCROATIAredizajnU ljeto 2007. obnovio sam dizajn ovih stranica, uglavnom zbog preglednosti sadržaja i da dodam malo moderniji duh stranicama svoga prvog projekta zbog kojeg sam zavolio web dizajn i puno naučio. Osim toga, nakon tri godine zbog tehnološke smjene monitora sa CRT na LCD porasla je rezolucija i retci teksta na starim stranicama su postajali sve duži i teže čitljivi.

Pred ljeto 2012. cijeli site je prebačen na WordPress CMS bez izmjene dizajna i funkcionira jako dobro. CMS nam je omogućio da više autora sudjeluje u stvaranju sadržaja, a uz to je moguće i dodati sadržaj u hodu s mobitela. Nakon uvođenja imali smo vijest o rezultatu i kratak sažetak za sve utakmice u sezoni. Novi autori su jako brzo i bez uputa počeli koristiti CMS sustav. Aktualna stranica je dostupna na vkcroatiaturanj.hr .

Web aplikacije

Uz malo eksperimentiranja sa JavaScript bibliotekama i razvojnim cjelinama napravio sam dvije web aplikacije koje su javno dostupne i nekome bi mogle biti korisne. Radi se o štoperici za vaterpolo (trajanje napada) koje je optimirana za korištenje na ekranima osjetljivim na dodir i kalkulatoru mase čeličnih i aluminijskih materijala koji često koristim na poslu pa mi je web aplikacija najpraktičnije rješenje.

Izrada vašeg weba

Ako vam se sviđa dizajn ovih stranica, ili me želite angažirati za izradu web stranica pogledajte u tekstu iznad stranice koje sam do sada izradio. U slučaju da ste zainteresirani za izradu weba, mogu vam ponuditi brzu izradu stranica koje će imati dizajn prilagođen namjeni stranice, pomoć pri registraciji domene i postavljanju stranica na server. Ako bi se radilo o osobnim stranicama ili stranicama sa turističkom ponudom moguće je besplatno registrirati TLD .hr domenu, a s obzirom na to da se današnje cijene servera za smještaj stranica kreću ispod 50 kn godišnje možete računati na punu uslugu po vrlo prihvatljivoj cijeni. Ako ste zainteresirani, slobodno pošaljite bilo kakva pitanja na tomislav.dekovic@gmail.com ili na GSM: 098 642 713.

Osim cjelokupne izrade weba mogu vam ponuditi i redizajn već postojećih (a zastarjelih) stranica. S obzirom na to da su stranice sa turističkom ponudom u Hrvatskoj većinom rađene na brzinu i sve su skoro identične (u prijevodu: jako loše), mislim da takve stranice rade antireklamu svojim oglašivačima: posjetitelj takvih stranica vlasnika podsvjesno doživljava kao traljavu osobu bez osobite brige za dojam koji ostavlja i usluge koje nudi putem Interneta.

Što se tiče sadržaja samih stranica ja mogu napisati tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku (bez potrebe lektoriranja tekstova jer znam č&ć i ije&je ;-) , grafiku na stranicama, a ako je potrebno mogu i izraditi fotografije potrebne za prezentaciju sadržaja.

Tehnologije

kodiranje / programiranje .:. HTML (DHTML)
.:.
CSS
.:.
Javascript
.:.
PHP
.:.
SVG
skriptiranje / animacija .:.
jQuery
.:.
AngularJS
CMS .:.
WordPress

Grafički dizajn

Ako trebate novi vizualni identitet ili novi logo pošaljite mi e-mail (sa natuknicama o čemu se točno radi), možda će Vam se svidjeti neki od mojih prijedloga.

U slučaju da Vam treba grafička priprema za reklame, letke, cjenike, prospekte, uputstva za upotrebu nekog proizvoda i sl. možete mi se obratiti na e-mail.

Ovo su neki od mojih dosadašnjih radova:

Grbovi

Kalendari

kalendar2004
džepni kalendar VK Croatia Turanj 2004

kalendar2005
džepni kalendar 2005

kalendar2006
džepni kalendar VK Croatia Turanj 2006

Posjetnice

posjetnica-marina
posjetnica

posjetnica-silva
posjetnica napravljena za krojacki obrt Silva

posjetnica-vid
turisticka posjetnica